Verbetering hygiëne basisschool Christ-Roi gestart

Met het maken van een waterput is het project “Verbetering hygiëne basisschool Christ-Roi”  gestart. Op deze school worden heel veel kinderen ziek als gevolg van een slechte hygiëne. Daarom willen wij op de school een waterput maken en toiletten. En we gaan teiltjes en zeep uitdelen, waarmee de kinderen hun handen kunnen wassen. De ervaring leert dat hierdoor het aantal ziek kinderen snel (veel) minder wordt.

Het project wordt gefinancierd door de Dominicuskerk in Utrecht  in samenwerking met de Dominicusschool. En er komt financiële steun van Vastenactie (doorklik naar http://vastenaktie.nl/). De Dominicusschool heeft ons al eerder geholpen door tandenborstels, tandpasta, kinderpleisters en ballonnen in te zamelen; klik hier voor meer informatie.

De foto’s hieronder laten zien dat de waterput al bijna gereed is. Als de put klaar is, zal de Stichting Victoriepompen er een touwpomp op plaatsen. Klik hier voor plaatjes hoe zo’n touwpomp wordt gemaakt.

De toiletten zullen gebouwd gaan worden, zodra het geld van Vastenactie ontvangen is. Wij verwachten dat de toiletten in de loop van het nieuwe schooljaar klaar zullen zijn.

Posted in Diversen, Organisatie | Reacties uitgeschakeld voor Verbetering hygiëne basisschool Christ-Roi gestart