Twee keer zoveel kinderen onderzocht als vorig jaar

Ons medisch centrum heeft dit najaar twee keer zoveel kinderen onderzocht als in de zelfde periode van 2011. Toen onderzochten en behandelden wij 269 kinderen, nu hebben we tussen eind september en de Kerst 526 kinderen onderzocht en behandeld.

Dat komt doordat we meer artsen hebben (drie in plaats van twee) en doordat ons team steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. En verder doordat de meeste scholen hebben begrepen hoe ze mee kunnen helpen om ons centrum optimaal te gebruiken: op tijd de ouders inlichten, de kinderen de dag van tevoren nog even eraan herinneren dat ze de volgende dag naar ons centrum moeten komen, zo nodig kinderen brengen etc.

De resultaten van onze onderzoeken zijn vrijwel gelijk aan vorig jaar: ongeveer 90% van de kinderen heeft een ziekte waar ze mee rond blijven lopen, sommigen hebben twee of meer ziektes tegelijk. Maar de ouders en scholen denken er steeds vaker aan om daarmee bij ons te komen. De belangrijkste ziekten zijn: parasieten/wormen in de darmen (40%), bloedarmoede (35%), sikkelcelanemie (20%), malaria (27%), oogproblemen (20%) en oorproblemen (12%).

We onderzoeken naast schoolgaande kinderen ook baby’s.

Onderzoek van de longen.

Posted in Diversen, Media, Medisch | Reacties uitgeschakeld voor Twee keer zoveel kinderen onderzocht als vorig jaar