Ruim 1400 kinderen in eerste jaar onderzocht

Onze stichting heeft in het eerste jaar van haar aanwezigheid in Togo (schooljaar 2010/2011) ruim 1400 kinderen onderzocht en behandeld. Daarvan zijn ruim 700 volledig onderzocht en de overige 700 alleen op een aantal kritische punten (ogen, oren, lengte en gewicht ). Die laatste 700 zijn door onze vrijwilligers samen met een assistente gescreend; waar uit dat onderzoek ernstige medische problemen kwamen, zijn de kinderen alsnog volledig onderzocht op het centrum. Daarnaast hebben wij nog 43 onderwijzers onderzocht.

Al met al is dit een resultaat boven verwachting, zeker als we daarbij bedenken dat we pas eind oktober 2010 konden beginnen, omdat we toen pas onze vergunningen van de Togolese overheid ontvingen. Klik hier voor meer informatie over onze onderzoeken.

De belangrijkste medische problemen die we hebben aangetroffen en behandeld zijn bloedarmoede ( 50 % van de kinderen heeft dit), parasieten in de darmen ( 40 %), sikkelcelanemie ( 25%), malaria ( 17 % ), gehoorproblemen en oogziektes.

Posted in Projecten | Reacties uitgeschakeld voor Ruim 1400 kinderen in eerste jaar onderzocht