Banner
Banner

Controle op de projecten

Controle kinderkleertjes en dekentjesproject.

De controle op de uitgifte van de kleertjes en dekentjes in Tjindassé is in handen van de Paters van Steyl *), die in dit dorp en deze regio werkzaam zijn. Ook bij volgende zendingen zullen zij de controle verzorgen.

Controle op uitgifte van de dekentjes en kleertjes aan de kraamafdeling van het ziekenhuis van Kpalimé zal worden verzorgd door de Rotaryclub Kpalimé. Naar verwachting zullen in de loop van 2009 kleertjes en dekentjes voor deze locatie beschikbaar komen.

*) In Togo is de Duitse tak actief: Klik hier en ook hier.

Controle op het project van brillenuitgifte Kpalimé

De eerste 100 brillen die wij hebben ontvangen van de aangesloten opticiens bij ‘Het Huis “zijn door de twee directeurs van onze stichting zelf bezorgd bij het ziekenhuis. De controle op de uitgifte van de brillen is in handen van één van de leden van de Rotaryclub Kpalimé. Ook in de toekomst zal de uitgifte worden gecontroleerd door deze club.

Rotary Kpalimé

Club Kpalimé

 Controle op het schoolbankjesproject

Controleren is heel belangrijk, zeker ook in Afrika waar 22 euro – de prijs van 1 bankje- al genoeg is voor een half maandsalaris van een arbeider. De fabricage van de eerste 10 bankjes hebben Cécile en Jouke Schat zelf begeleid. Voor de volgende 150 bankjes die inmiddels zijn uitgeleverd, hebben wij aan de Rotaryclub Kpalimé gevraagd om het eindresultaat bij aflevering te controleren evenals de betalingen. Daarvan ontvangen wij een schriftelijke rapportage. De controle zal worden uitgevoerd door de voorzitter en de secretaris van de club.

 

Linkerfoto