Banner
Banner

Onze vrijwilligers

Wij hebben in beperkte mate plaats voor vrijwilligers vanuit Europa. Die moeten natuurlijk goed frans spreken en ze moeten minstens anderhalve maand beschikbaar zijn. Wij hebben vanaf de start van ons medisch centrum in 2010 de volgende vrijwilligers in ons centrum gehad.

Mélanie Theux et Pascal Ortelli

Mélanie kwam niet speciaal voor ons naar Togo. Ze was er al toen Cécile begon met haar werk in 2010. Ze woonde op hetzelfde adres als Cécile. Mélanie heeft in de opbouwfase heel veel gedaan voor onze organisatie. Ze maakte op aanwijzingen van Cécile het gezondheidsboekje dat wij aan alle ouders meegeven. Ze maakte ook de tentamenvragen voor de assistenten en dat doet ze nu nog steeds. En ze screende samen met haar vriend Pascal, die haar later kwam opzoeken, en met een van onze assistenten 400 kinderen op de basisschool Tsihinu. Klik hier voor meer informatie en foto’s.

 Melanie

Pascal

 

Florie Le Gars

Florie is verpleegster in Frankrijk. Ze was al eens eerder in Afrika geweest om te helpen. Wij leerden haar kennen via de Franse familie. Folrie is twee maanden (mei en juni 2011) hard bezig geweest om samen met een van onze assistenten kinderen op de school Tsihinu te screenen. Ook heeft ze geholpen bij de vaccinatie van kinderen met sikkelcelanemie en met andere projecten die in die tijd speelden in ons centrum.

 

Pauline Blindeman

Pauline Blindeman is apotheker. Ze studeerde in juli 2011 in België af. Van oktober t/m december 2011 werkte ze in ons medisch centrum. Ze heeft zich vooral bezig gehouden met de reorganisatie van de medicijnenuitgifte van het ziekenhuis van Kpalimé (klik hier voor meer informatie).

 

Thea Teunisse

Thea is een ex-collega van Cécile. Ze was en is werkzaam als assistente van de GGD-artsen bij de GGD Zuid-Holland West, waar Cécile tot haar vertrek in 2010 ook werkte. Thea is begin januari 2012 met Cécile naar Togo vertrokken. Ze helpt ons als assistente en zal ook eventueel andere voorkomende werkzaamheden verrichten.

Sarah Chauvot en Francoise Buttard

Sinds een paar weken helpen twee nieuwe vrijwilligers mee in ons centrum. Dat zijn in de eerste plaats Sarah Chauvot (22 jaar), afkomstig uit Frankrijk. Sarah blijft tot de zomer van 2013. Zij studeert Franse taal- en letterkunde maar ze heeft besloten na het halen na haar “licence” een jaar van haar leven te geven voor arme kinderen in Afrika. De tweede vrijwilliger is Francoise Buttard. Zij is afkomstig uit Genève waar zij als verpleegster werkt. Elk jaar komt zij naar Togo om in haar vrije tijd haar kennis en ervaring in te zetten voor de opbouw van het land. Zij blijft tot de Kerstvakantie (2012). Beide vrijwilligers helpen ons door een snelle screening van (honderden) kinderen te doen op scholen. Ze onderzoeken ogen, oren, lengte, gewicht en hoofdhuid. Als er iets mis is, gaan de kinderen alsnog naar ons centrum voor verder onderzoek.

Sarah meet het gehoor.

Sarah meet de lengte.

Francoise onderzoekt het gezichtsvermogen.

 

Linkerfoto