Banner
Banner

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep mensen die op slag verliefd is geworden op Togo en het land willen helpen bij verdere opbouw.

Cecile Schat_SavyCentraal in de groep staat Cécile Schat-Savy, die al ruim 30 jaar jeugdarts is (bij deGGD Zuid-Holland West) en sinds enkele jaren ook consultatiebureau-arts in Nederland is. Daarnaast geeft ze cursussen aan het Frans lyceum in Den Haag voor ouders, leerkrachten en leerlingen. Zij heeft in haar werk geleerd dat kinderen de meest kwetsbare groep in de wereld zijn. Ook weet zij als geen ander dat voorkomen beter is dan genezen. Om die reden richt onze stichting zich op kinderen in Togo en op preventie.

Jouke Schat

Haar echtgenoot Jouke Schat is een andere belangrijke figuur in de groep. Hij werkt al ruim 20 jaar in de voedingsmiddelenindustrie (als directeur van de Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen). Daar heeft hij veel geleerd over het belang van goede voeding, schoon en gezond water, verantwoorde productiemethoden en goede sociale omstandigheden. Hij zal zich met name bezighouden met verbetering van landbouwmethoden, gezond voedsel en schoon water met een speciale focus op de allerarmsten. Dit alles met als doel de situatie van kinderen in Togo te verbeteren.

Om hen heen is een groep van mensen ontstaan, die met hun kennis en ervaring mee willen helpen aan het realiseren van de doelstelling om kinderen in Togo een betere toekomst te geven. Die mensen wonen deels in Nederland, deels in Frankrijk en deels in Togo. In Frankrijk wordt een aparte stichting opgericht met hetzelfde doel als de Nederlandse stichting. Onze stichting werkt ook nauw samen met andere groepen en organisaties die in of voor Togo actief zijn.

Tot slot werken we nauw samen met de Togolese autoriteiten. De minister van Gezondheid in Togo, Charles Kondi Agba, en zijn ambtenaren hebben onze stichting in het jaar 2007 gevraagd om in het land aan de slag te gaan. Zij steunen onze initiatieven van harte. De Inspectie voor de Volksgezondheid in Togo is enthousiast over onze komst. Dat geldt ook voor de bisschop van Kpalimé, mgr. Benoit Alowonou, en de prefect (commissaris van de Koningin) van Sotoboua.

 

Linkerfoto