Opnieuw twee succesvolle cursussen voor onderwijzers

In januari en in februari hebben wij met veel succes twee groepen van 25 onderwijzers geschoold in het herkennen van en omgaan met woordblindheid, ADHD en geheugenstoornissen. Wij hebben de cursus zelf ontwikkeld en wij geven de cursus ook zelf. Eerder dit schooljaar hebben wij al twee groepen geschoold; klik hier voor meer informatie.

Er is een enorme belangstelling voor dit soort scholing. Onderwijzers hebben meestal geen idee dat kinderen niet goed functioneren omdat ze dit soort stoornissen hebben. Zelfs als een kind vier keer in een klas blijft zitten, gaat er geen lampje op. Dat heeft ook te maken met het grote aantal kinderen per klas (minstens 50). Maar wij merken dat de onderwijzers erg openstaan voor meer kennis en hulp bij wat te doen in dit soort gevallen.

Het is de bedoeling dat we dit schooljaar nog twee groepen gaan scholen. De kosten van deze cursussen worden gedragen door Nederlandse goede-doelen organisaties.

De derde groep onderwijzers samen met onze staf.

Een impressie van de cursus.

Eén van onze logopedisten aan het woord.

 

 

Posted in Diversen, Organisatie, Projecten | Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw twee succesvolle cursussen voor onderwijzers