Inmiddels 30 kinderen met glaucoom onder behandeling

Dankzij een royale gift kunnen we sindskort ook kinderen met glaucoom (laten) behandelen.Op dit moment hebben wij meer dan 30 kinderen opgespoord; de jongsten zitten in groep 4 van de basisschool.

Glaucoom is een ziekte, waarbij de druk van de oogbol zo sterk oploopt dat je er blind van wordt. In Europa komt deze ziekte alleen bij volwassenen boven de 40 jaar voor. In West-Afrika kunnen zelfs jonge kinderen deze ziekte al hebben. Klik hier voor meer informatie over de ziekte.

Elk kind vanaf 10 jaar wordt in ons medisch centrum gescreend om te weten of de oogboldruk niet te hoog is. Wanneer dat wel het geval is, worden de kinderen naar het plaatselijke ziekhuis verwezen voor verder onderzoek. Dat onderzoek is te duur voor de meeste ouders. Daarom wordt het onderzoek voor 80 % betaald uit de gift die wij hebben gekregen. De behandeling die de kinderen hun hele leven zullen moeten volgen, bestaat uit oogdruppels (1 druppel ’s ochtends en 1 druppel ’s avonds). Ook deze druppels worden voor 80 % vergoed uit de gift.

De gift die wij hebben gekregen voor behandeling van deze ziekte, hebben wij ondergebracht in een speciaal fonds, het Elisabethfonds. Wij hopen daaruit tenminste de komende twee-drie jaar de kosten van onderzoek en behandeling te kunnen betalen.

Eerst druppels om het oog te ontsmetten

Onderzoek van de oogboldruk met een tonometer, een apparaat dat de druk meet.

Posted in Diversen, Media | Reacties uitgeschakeld voor Inmiddels 30 kinderen met glaucoom onder behandeling