Hulpmiddelen en medicijnen voor ziekenhuis

Vandaag hebben wij aan de directeur van het ziekenhuis van Kpalimé een aantal hulpmiddelen voor de afdeling chirurgie overhandigd en ook een hoeveelheid medicijnen. Die hulpmiddelen hebben wij tegen een lage vergoeding kunnen kopen van de Stichting Medic in Apeldoorn en van de Stichting BIP in Meaux (bij Parijs).

Beide organisaties hebben tot doel om ziekenhuisapparatuur en bijkomende zaken te reviseren en vervolgens voor gebruik in ontwikkelingslanden beschikbaar te stellen. De medicijnen worden voor ons ingezameld in binnen- en buitenland. Het is voor ons werk van groot belang dat het ziekenhuis in Kpalimé beschikt over voldoende apparatuur en bijkomende hulpmiddelen om kinderen te behandelen. Immers, wij zelf opereren geen kinderen. Wij onderzoeken hen en we behandelen hen zo nodig poliklinisch.

Als er operaties of ingewikkelde behandelingen moeten plaatsvinden, moeten die in het plaatselijke ziekenhuis gebeuren. Dat ziekenhuis moet dan wel goed geoutilleerd zijn. Vandaar dat wij ons inzetten voor goede apparatuur en voldoende medische en niet-medische hulpmiddelen in het ziekenhuis. Op de foto’s is de overdracht door Jouke Schat van hulpmiddelen en medicijnen aan de directeur en de chefarts chirurgie te zien.


Posted in Diversen, Projecten | Reacties uitgeschakeld voor Hulpmiddelen en medicijnen voor ziekenhuis