Erg goede resultaten schooljaar 2012-2013

Wij hebben in het zojuist afgelopen schooljaar 2012-2013 erg goede resultaten geboekt. Zo hebben we ruim de helft meer kinderen onderzocht en behandeld: bijna 1300 tegen ruim 800 het jaar daarvoor. En we hebben daarnaast nog 800 kinderen op school gescreend op lengte, gewicht, ogen, oren en hoofdhaar. Ruim de helft daarvan is voor verder onderzoek doorverwezen naar ons centrum. Ook onze fysiotherapeut heeft erg goed gescoord: ruim twee keer zoveel behandelingen als het jaar daarvoor.

De gezondheidssituatie van de kinderen die we hebben onderzocht, is slecht. 97% van de kinderen van de basisschool die we hebben onderzocht, heeft minstens één ziekte en meer dan de helft twee. De meest voorkomende klacht is parasieten (“wormen”) in de darmen. Dat is het gevolg van de slechte hygiëne in Togo. Ruim 1/3 heeft malaria, 29% oorproblemen en 22% oogklachten. En bijna 20% lijdt aan bloedarmoede.

Enkele andere opvallende resultaten: we hebben 125 extreem arme kinderen geholpen met een gift via ons Clarafonds (doorklik naar http://www.kinderhulp-togo.nl/over-ons/ons-clarafonds/), we hebben 75 kinderen permanent onder behandeling voor glaucoom (een ziekte van de oogbolzenuw, die blind maakt) via ons Elisabethfonds, we hebben 166 kinderen onderzocht in onze consultatiebureau-afdeling, we hebben 180 onderwijzers geschoold in het herkennen van en omgaan met woordblindheid, ADHD en andere stoornissen.

We hebben weer ook een flink aantal collectieve projecten uitgevoerd. Voorbeelden zijn o.a. het geven van voorlichting via de radio: 18 uitzendingen op 2 radiozenders in het afgelopen jaar. We hebben zes toiletten kunnen laten renoveren c.q. bouwen en 2 waterputten. We hebben 202 filtrons verkocht, 2750 stuks zeep aan basisscholen geschonken en 65 aan kinderen met de ziekte sikkelcelanemie.

Klik hier voor de kerncijfers van het afgelopen jaar en hier voor een verdere uitleg in onze nieuwsbrief no 14.

Posted in Diversen, Medisch | Reacties uitgeschakeld voor Erg goede resultaten schooljaar 2012-2013