Dovenschool binnenkort 3 leraren?

De dovenschool Vivenda in Kpalimé heeft op korte termijn vermoedelijk drie leraren die allemaal via onze stichting aan sponsors zijn geholpen. De eerste leraar, tevens directeur, wordt gesponsord door de Learn Foundation, de tweede door een Nederlands echtpaar. Voor de derde hebben we nog geen definitieve sponsor maar wij verwachten dat die op korte termijn gevonden kan worden.

Met deze drie leraren kan de school een grote stap maken in het onderwijs aan dove kinderen. De directeur heeft de ambitie om alle kinderen op te werken tot het eindniveau van de basisschool, tevens het startniveau van de middelbare school. Daarvoor heeft hij drie leraren nodig, met twee komt hij tot het niveau van groep 6.

De afgelopen weken hebben de tweede en derde leraar een cursus lesgeven aan dove kinderen gehad, waarbij speciaal aandacht is besteed aan de gebarentaal. De cursus is gratis gegeven door de opleider en ook gratis gevolgd door de twee leraren. Dat lijkt normaal maar het betekent dat deze beide leraren geen geld hebben gekregen en dus een tijdje hebben moeten leven van de wind. Vanaf de opening van de school zullen ze worden betaald. Onze stichting verzorgt de betaling van de salarissen voor alle leraren. Ook controleren wij de voortgang van de activiteiten op de school.

Onze directrice Cécile met de drie onderwijzers van de dovenschool en de opleider.

Een les in gebarentaal.

Posted in Diversen, Organisatie | Reacties uitgeschakeld voor Dovenschool binnenkort 3 leraren?