Cursus woordblindheid e.a. stoornissen van start gegaan

De afgelopen week hebben wij de eerste cursus “woordblindheid en andere stoornissen” georganiseerd. We hebben de cursus gegeven aan 25 onderwijzers uit de stad Kpalimé. De cursus duurt vier dagen. Wij hebben de cursus zelf ontwikkeld, samen met deskundigen uit de wereld van het onderwijs en de gezondheidszorg. Via deze cursus leren wij de onderwijzers van basisscholen hoe zij woordblindheid, cijferblindheid, schrijfblindheid, ADHD en geheugenstoornissen bij kinderen kunnen herkennen. En wat zij daaraan kunnen doen. Kinderen die door een ontwikkelingsstoornis niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen, hebben een achterstand die ze in Afrika niet meer weg kunnen werken.

De eerste cursus werd bijgewoond door de heer Abalo, opleider aan de ENAM, de hogeschool in Lomé die opleidt in paramedische beroepen zoals logopedie. Hij heeft onze logopedisten en onze chefarts bijgestaan in het ontwikkelen van deze cursus.

De kosten van het scholen van de eerste drie groepen worden betaald door twee Nederlandse fondsen die wij hiervoor zeer erkentelijk zijn. Het is de bedoeling dat wij in totaal 200 onderwijzers gaan scholen, als we de financiering rond krijgen.

Opening van de cursus door onze chefarts Cécile Schat-Savy.

dhr. Abalo, opleider aan de hogeschool ENAM.

Sfeerimpressie van de cursus.

Dankwoord aan het eind door een van de cursisten.

Groepsfoto van de cursisten, onze chefarts en logopedisten.

Posted in Diversen, Medisch, Projecten | Reacties uitgeschakeld voor Cursus woordblindheid e.a. stoornissen van start gegaan