Al 7000 dossiers gedigitaliseerd

Vier Togolese meisjes hebben de afgelopen maanden ruim 7000 patiëntendossiers gedigitaliseerd. Het gaat om de dossiers van de kinderen die wij sinds october 2010 in ons medisch centrum in Kpalimé hebben onderzocht en behandeld. Er moeten naar schatting nog 2000 dossiers worden ingevoerd. Het aantal onderzoeken dat wij hebben uitgevoerd, ligt overigens ruim boven de 10.000. Een flink aantal kinderen is meerdere keren bij ons geweest voor herhaalonderzoeken.

De gegevens uit de dossiers worden na digitalisering aan TNO uit Leiden ter beschikking gesteld. Daar worden alle gegevens door een team specialisten geanalyseerd waarbij ook onze chef-arts Cécile is betrokken. De resultaten zullen input vormen voor nieuw beleid in Afrika bij het voorkomen van ziektes en gebreken onder kinderen. Alle dossiers zijn geanonimiseerd. De privacy van de onderzochte kinderen is dus niet in het geding.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in Togo in november 2017 gereed zijn. het analyseren van de gegevens kan vervolgens nog een aantal maanden duren.

Drie van de meisjes die de gegevens invoeren

Drie van de meisjes die de gegevens invoeren

Het werk voltrekt zich in een goede sfeer

Het werk voltrekt zich in een goede sfeer

Posted in Diversen | Reacties uitgeschakeld voor Al 7000 dossiers gedigitaliseerd